Tuesday, August 17, 2010

Τόφου, οδοντάπαστα, ζελέ για τα μαλλιά χωρις χημικά

To Tofu



Ο τρόπος παρασκευής του τόφου τελικά ειναι πανεύκολος.
Το τόφου γινεται απο φασόλια σόγιας (τα οποια εχουν 47% πρωτείνη) τα οποία μουσκέυουμε 6 ώρες ή 12 ανάλογα με την εποχή.
Την επόμενη μέρα κατα τμήματα βάζουμε μια κούπα φασόλια και 2 νερό στο μπλέντερ.
Σουρώνουμε με τούλι και έχουμε το "γάλα".















Βράστε το σε χαμηλή φωτιά και όταν αρχίσει να παιρνει χαρακτηριστική μυρωδιά, δυναμώστε για λίγο την φωτιά.
Οταν αρχίσει να βράζει, ρίξτε μέσα έναν χυμό λεμονιού.
Αφήστε λίγα λεπτά εκτός φωτιάς να "κόψει".







Μαζέψτε με μια τρυπητή κουτάλα και τοποθετήστε στο καθαρισμένο τούλι. Μαζέψτε και βάλτε ένα βάρος απο πάνω. 15 λεπτά φτάνουν για μαλακό τόφου, μισή ώρα για πιο σκληρό.
Αποθηκεύστε το υπόλοιπο σε ένα ταπεράκι με νερό, όπως θα κάνατε με την φέτα.






















Η Οδοντόπαστα.
Πρώτα όσοι ξερετε Αγγλικά, ρίξτε μια ματιά εδώ.

Κυρίως οδοντοσκόνη είναι αλλα μπορείτε να προσθέσετε λίγη γλυκερίνη για να γίνει μίγμα.
Βάλτε μαγειρική σόδα με αλάτι. Αυτό ήταν όλο.
Το βούρτσισμα καθ'εαυτού ειναι το πιο σημαντικό.

Αλλη συνταγή περιλαμβάνει μαγειρική σόδα και μια σταγόνα οξυζενε, με λίγη τχνητή γεύση ή αρωμα (τα ειδικά προς κατανάλωση). Η βάλτε λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας ή δυόσμου η και κανέλας. Με μέτρο.




Ζελέ για τα μαλλιά.
Πρώτον μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ζελέ που τρώτε ή και ζελατίνη.
Ενας άλλος- λιγοτερο ελκυστικός ειναι αλήθεια- τρόπος, αλλα πιο υγιεινός, ειναι με αιθέρια έλαια που θρέφουν την τρίχα και την κεφαλή και λιναρόσπορος.
Ο λιναρόσπορος ειναι πλούσιος σε Ω3 (τέλεια τροφή για τα παιδιά το πρωί με λίγο γιαούρτι-ο ανοιχτόχρωμος τριμμμένος λιναρόσπορος και χρησιμοποιείται και σε περιπτώσεις δυσκοιλιότητας.(*)



και εδώ ένα με αλόε βέρα


(*)φουσκώνουμε τους λιναρόσπορους με νερό απόβραδύς και καταπίνουμε με μιας το πρωι. Ο καφέ λιναρόσπορος αν δεν τριφτεί δεν χωνεύεται και λειτουργεί σαν σκούπα στο έντερο
Add to Technorati Favorites