Thursday, June 04, 2009

Οικολογικές, οικονομικές λύσεις.

Aκρίβεια παντού. Και παρενέργειες. Και κλιματολογικές αλλαγές.

Χρειαζόμαστε πχ το πετρέλαιο για να ζεσταθούμε, και καταναλώνουμε τον φυσικό πόρο του πλανήτη καταδικάζοντας μας μέσα στην επόμενη εικοσαετία. Είτε από το διοξείδιο του άνθρακα που ζεσταίνει την ατμόσφαιρα, και αποστραγγίζει το οξυγόνο από τις θάλασσες, δημιουργώντας μια ζεστή μπανιέρα που λιώνει τους πάγους και όλα τα επακόλουθα, είτε καταναλώνοντας την μοναδική πηγή ενέργειας στην οποία στηρίξαμε τις μεταφορές μας, την σίτισή μας, τρόπο ζωής μας και την επιβίωσή μας ολόκληρη.

Στις 5 Ιουνίου θα βγει παγκοσμίως μια ταινία τραβηγμένη εξ ολοκλήρου από αεροπλάνο, η οποία δείχνει τα σημεία του πλανήτη που πονάνε.

Που αλλοιώθηκαν. Που σοκάρουν.

Δεν είναι πια καιρός για λόγια, αλλά για δράση.

Ειδικά εμείς, οι γονείς, νιώθουμε ίσως πιο πολύ το πόσο σημαντικό είναι τα παιδιά μας να μπορέσουν να ζήσουν σε έναν φιλικό γι’αυτά πλανήτη.

Κάποια εφευρετικά μυαλά προσπάθησαν πολλές φορές να βρουν εναλλακτικές πηγές ενέργειας, όπως το ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Συσκευές που ακόμα είναι λίγο ακριβές, που όμως αξίζουν τον κόπο, γιατί μας βοηθούν να αλλάξουμε τρόπο ζωής, πριν αυτός αλλάξει όταν θα είμαστε απροετοίμαστοι.

Οι 3 οικολογικές προτάσεις που προτείνω παρακάτω, είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση είτε αυτό λέγεται οικονομική συνείδηση, είτε αυτό λέγεται ηθική και πρακτική κληρονομιά των παιδιών μου, είτε λέγεται οικονομία σε βάθος χρόνου.

Ο καθρέφτης που ζεσταίνει τον χώρο.

Η τεχνολογία του βασίζεται στην μακρινή υπέρυθρη ακτινοβολία (80%) και έτσι

αποφεύγονται καψίματα στην επαφή, ενώ ταυτόχρονα καθαρίζει την ατμόσφαιρα και μειώνει τις κρίσεις άσθματος αφού δεν στεγνώνει την ατμόσφαιρα και δεν αλλάζει την υγρομετρία. Εξουδετερώνει την μούχλα στον χώρο.

Η ζέστη που παρέχει μοιάζει με αυτή του πρωινού ήλιου και ο καθρέφτης συστήνεται

για τα νεογέννητα, τους ηλικιωμένους και όσους έχουν αναπνευστικά προβλήματα.

Η ζέστη παραμένει στο δωμάτιο (δεν ανεβαίνει) ακόμα και αν είναι τοποθετημένος μπροστά σε σκάλα.

Οι ακτίνες αυτές βελτιώνουν το κυκλοφορικό σύστημα, μειώνουν την κούραση, βελτιώνουν τον μεταβολισμό και βοηθούν στην καταπολέμηση του πάχους, βοηθούν στην απόρριψη των βαρέων μετάλλων από τον οργανισμό. Βοηθούν επίσης στην παραγωγή νέων ενζύμων, καθυστερούν την διαδικασία της γήρανσης και κρατούν τα κύτταρά μας σε καλή κατάσταση.

Η κατανάλωση σε ρεύμα είναι περίπου 4 φορές λιγότερη από ένα κλασικό ηλεκτρικό σώμα και η ζέστη αποθηκεύεται σε πολλά υλικά και αντικείμενα από πέτρα, χώμα, κλπ…κρατώντας το δωμάτιο ζεστό.

Υπολογισμός χώρου (60 Βατ) ανά τετραγωνικό μέτρο σε δωμάτιο.

«Πιάνει» έως και 14 μέτρα.

Οι τιμές τους ξεκινούν από 350 ευρώ και οι παραγγελίες γίνονται μέσω τηλεφώνου

στο 0033 0561759315 (Γαλλία) ή από διάφορα σάιτ στο ίντερνετ.

Ξυπνητήρια προσομοίωσης αυγής.

Αυτό το ξυπνητήρι το έχω. Μπορεί να λειτουργεί με ρεύμα, όμως η ιδέα της οικολογικής συνήδεισης ειναι μια επιστροφή στις ολιστικές μεθόδους, μια ομπρέλλα που αγκαλιάζει μια συνειδητή εμπιστοσύνη στην Φύση. Το ρολόι αυτό εχει να κανει με το εσωτερικό μας ρολόι, που ειναι φυσικά "κουρδισμένο" με τον ήλιο, αυτον το χαμένο φίλο.

Η ιδέα πίσω του είναι να το ρυθμίζετε, και μισή ώρα πριν την ώρα που επιλέξατε, η ειδική του λάμπα που μοιάζει με ηλιακό φως, αρχίζει να ανάβει και σιγά σιγά, ένας μικρός ήλιος ανατέλλει στο δωμάτιό σας.

Στην πρώτη φάση, η λάμψη είναι ίδια με αυτής της φλόγας ενός κεριού. Το φως διαπερνά το βλέφαρο και το οπτικό νεύρο, το οποίο ενημερώνει την επίφυση ότι η ήλιος ανάτειλε.

Σε δεύτερη φάση το φως γίνεται λίγο πιο έντονο και η πληροφορία φτάνει στη κεντρική ζώνη του εγκεφάλου, τον υποθάλαμο.

Σταματά η παραγωγή μελατονίνης («υπνωτική ορμόνη»). Σταματά η περίοδος του ονείρου. Αρχίζουν οι λειτουργίες του νευρικού συστήματος. Αρχίζει η παραγωγή της κορτιζόλης, μιας ορμόνης αντι-στρες.

Τρίτη φάση, η ένταση στο μέγιστο.

Ξεκινά η διαδικασία του ξυπνήματος, χωρίς στρες και κούραση. Σηκώνεστε χωρίς κόπο.


Και γι αυτούς που δεν κοιμούνται με τα παντζούρια κλειστά, όπως εγώ, υπάρχει και ηχητικό ξυπνητήρι του οποίου την λειτουργία επιλέγετε εσείς αν θα τη βάλετε, ή όχι.

Το ξυπνητήρι χρησιμοποιείται και σαν φως νυκτός για τα παιδιά, αφού μπορούμε να ελέγξουμε το πόση φωτεινότητα θέλουμε, βοηθάει στο να ρυθμίσουν τα μωρά τον ύπνο τους, ρυθμίζει τις ορμόνες μας (δείτε το άρθρο μας για τα τεστ ωορρηξίας) και κατά συνέπεια βοηθάει στην καταπολέμηση της μελαγχολίας και της κακής διάθεσης .Τέλος, χρησιμοποιείται σαν λάμπα διαβάσματος που ξεκουράζει τα μάτια με το γλυκό φως του ηλίου που εκπέμπει.


Από την ίδια εταιρεία, μπορούμε να πάρουμε ειδικά γυαλιά εγκεκριμένα από την ιατρική κοινότητα, φτιαγμένα έτσι ώστε το φως να διαπερνά με σωστό τρόπο το οπτικό νεύρο, αυξάνοντας στα επιθυμητά επίπεδα την μελατονίνη μας, βοηθώντας μας να πάρουμε την ημερήσια δόση φωτός που δεν παίρνουμε τον χειμώνα, κλεισμένοι σε γραφεία και σε σπίτια.

Εδώ το επεξηγηματικό βίντεο στα αγγλικά.

http://video.google.fr/videoplay?docid=2424763144499867233&hl=fr

http://www.solvital-lighttherapy.co.uk/index.asp?ID=889Ηλιακή ενέργεια

Η τρίτη πρότασή μας, είναι η τσάντες εξοπλισμένες με ηλιακό συσσωρευτή ενέργειας.

Μπορείτε να φορτίσετε μπαταρίες, κινητά, mp3 players, GPS, PSP, Game Boy, ξυριστική μηχανή… ό,τι χρειάζεστε.

Πρακτικά, οικονομικά και προτότυπα, υπάρχει μεγάλη ποικιλία τσαντών, για όλα τα γούστα και όλες τις ηλικίες.

Φορτιστές για 2 NOKIA, 2 MOTOROLA, 2 SAMSUNG, 1 SONY ERICSON, 1 MINI USBΗ σχολική αυτή τσάντα έχει πολλές τσέπες και μία καπιτονέ για προστασία του υπολογιστή, είναι φτιαγμένη από 8 ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια και είναι

σχεδιασμένη να αντέχει με τις ειδικά ενισχυμένες ραφές της.Στο ίδιο σάιτ θα βρείτε πολλά οικολογικά προϊόντα, όπως ντους με φίλτρο βιταμίνης C, που εξουδετερώνει το χλώριο στο νερό και το καθιστά ιδανικό για ευαίσθητες επιδερμίδες, όπως αυτών των νεογνών. Το κάθε φίλτρο χρησιμοποιείται 400 φορές πριν αλλαχθεί.

http://www.greenweez.com/fiche-produit/pommeau-filtrant-sr118-crystal-2.html

http://www.greenweez.com/fiche-categorie/exterieur-sacs-solaires.html?call=listing_produit&categorie=Ext%E9rieur&souscategorie=Sacs+solaires

Add to Technorati Favorites